Apetitonline.cz

Vařené hovězí žebro s hořčicí a jablečným křenem

U nás zatím hovězí žebra zůstávají skrytým pokladem řeznictví. Je načase objevit jejich báječnou chuť!

Bramborový salát s pestem & kuře

Bylinkový bramborový salát skvěle doplní pečené kuře i grilovanou rybu.


Máslový croissant

Tajemství dokonalého croissantu je v těstě, do kterého se zabalí tuk a které se několikrát rozvaluje a překládá. Výsledkem bude na povrchu křupavé, uvnitř vláčné a nadýchané pečivo, které za všechno vynaložené úsilí a čas …

Zmrzlina malinové mojito

Když jsme fotili tuhle voňavou parádu, chtěl fotograf Marek s food stylistkou Milkou udělat ještě jednu variantu. Jenže sorbet zmizel z redakčního mrazáku dřív, než si stihli připravit jiné nádobíčko... Geniální zmrzlina od Tří …


Oranžové pitíčko s mrkví

Tenhle salát v tekuté podobě je nejen dobrý, ale i superzdravý. Vaření se nelekejte, karoten se líp vstřebá z tepelně upravené mrkve.



Zelený tekutý salát s cuketami

Čerstvý sýr můžete nahradit bílým jogurtem a mátu meduňkou.

Při výběru potravin vsaďte na kvalitu

Komerční článek – Pokud upřednostňujete kvalitní potraviny, zbystřete! Na trhu se v poslední době objevila řada zajímavých novinek, které se rozhodně mezi kvalitní potraviny řadí. Splňují totiž přísná kritéria iniciativy Vím, co jím a piju.




Růžový melounový nápoj

Pokud by pro vás byla růžová voda příliš exotická, přidejte do nápoje meduňku nebo rozmarýn.

Dvorce nejslavnějšího grandslamu ožívají: připijte si stylově s oficiálním vínem Wimbledonu Jacob’s Creek

Komerční článek – „Ticho, to je to, co vás překvapí, když hrajete na Wimbledonském centrálním dvorci,“ říkají ti, co měli tu čest na nejstarší světové a nejprestižnější tenisové události ve Wimbledonu být. Brány tohoto světového grandslamu se letos …


Kari kuře s cizrnou a raitou

Pikantní kuře zchladí pálivá raita a o křupavou konzistenci se postará cizrna. Skvělé nejen na piknik!

Banh Mi sendvič

Banh Mi je vietnamskou odpovědí na francouzskou plněnou bagetu. Původně termín označoval jen západní typ chleba, dnes se vžil pro výborné sendviče plněné po vietnamsku.


Třešňový clafoutis

Světoznámý třešňový dezert pochází z francouzského regionu Limousin. Puristé sice tvrdí, že pecky ponechané v třešních dodají clafoutisu to pravé intenzivní aroma, ale my jsme je s klidným srdcem napřed vypeckovali.


Minipavlova s jahodovou šlehačkou

Spojení sněhových pusinek, šlehačky a čerstvých jahod je nepřekonatelně lahodné. K jahodám příště zkuste přimíchat i další sezonní ovoce – maliny, rybíz či borůvky.

3 kuchařky ke grilu

Vaření pod širým nebem je zábava. Kam sáhnout pro inspiraci? 


Sendvič s avokádem, ředkvičkami a kozím sýrem

Krémová chuť avokáda se dobře doplňuje s výrazným kozím sýrem a štiplavými ředkvičkami.

Pudinkový dezert s karamelem a banány

Pokud si budete vyrábět domácí pudink, dejte do něj trochu více mléka a po vychladnutí ho rozšlehejte, aby se dobře vrstvil do sklenic a pak i jedl.


Šunková persiláda s bramborovým salátem a hráškovým pyré

Tahle šunka v hrníčku s petrželkou je oblíbená zejména ve Francii a na pikniku ji určitě oceníte i vy. Už jen sklenka vína, a můžete si užívat voňavé trávy a sluníčka.

Sendvič s rostbífem a křenovým zelným salátem

Zelný salát se dobře hodí k výraznému masu, jako je právě hovězí rostbíf. Nechcete-li se zdržovat jeho přípravou, zprudka opečte vysoký plátek osolené a opepřené roštěnky, zabalte ho do alobalu a nechte vychladnout. Pak …


Domácí játrová paštika s brusinkami a brandy

Nesmírně jednoduchý recept na paštiku, se kterou budete za hvězdu na jakékoli party, zahradní i narozeninové. Na minulých ročnících Apetit pikniku se s touto dobrotou vytáhla Petra Vondrová, kulinářka z blogu www.babovko.cz.


Léto, olivy a Řecko! Máme pro vás novou kuchařku

Naservírujte si pravé řecké léto v jakékoli roční době!

Malajské kari taštičky

I když výroba vypadá pracně, ve finále je to celkem snadné, a hlavně zábavné. Taštičky se totiž jedí rukama a to je na pikniku plus.


Jste zde: ~ Apetitus.cz ~ Seznam zdrojů ~ Apetitonline.cz

Informace o zdroji

Apetit - Web, který chutná.

Ikona:  

Domovská stránka
http://www.apetitonline.cz/

Systémové informace

Tento zdroj byl ze služby vyřazen.